Felelős magatartás

2022.08.09. 12:01

A dolgozók gyerekeire is gondol nyáron munkáltatóként a PTE Informatikai Kara

Zs. J.

Forrás: PTE

Amíg a szülők dolgoznak, a gyermekeik a munkahely által szervezett nyári táborban ismerkedik játékos formában a műszaki szakmákkal. Ez a koncepciója a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) által megtartott egyhetes programoknak, amelyek az óvodásoktól a középiskolás korosztályig kínál készségfejlesztő, egyben felejthetetlen élményeket a kar dolgozói, valamint hallgatói gyermekeinek. 

– A táborokat tavaly szerveztük meg először „A PTE a családokért” programsorozat szellemiségében, munkatársaink nyári munkarendjéhez igazodva. Előzetesen felmérést végeztünk, hogy hány dolgozónknak jelenthet problémát gyermeke nyári felügyelete, ehhez dolgoztuk ki az életkor szerinti tematikát – mondta dr. Brigitta, a PTE MIK kari igazgatója. – A PTE szociális juttatásai között szerepel a gyermekek nyári táboroztatásának támogatása, így munkatársainknak kedvezményes áron biztosítjuk a programokat.

A már megtartott táborokban a kicsik legóból építettek házat, a nagyobbak 3D-nyomtatásban készült tárgyakkal rendezhették be makettszobájukat. A legnagyobbakat, azaz a középiskolásokat augusztusban várják tematikus napokra, amelyeken az egyes mérnöki területekkel ismerkedhetnek meg. Például IP alapú telefonhálózat lehallgatásával láthatnak rá az etikus hackerek munkájára, robotokat programozhatnak vagy mesterséges intelligenciával kommunikálhatnak.

Forrás: PTE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában