Jól sikerült a pályázat

2022.10.14. 13:31

Fontos szerepet tölt be a régióban a baromfitartó telep

A vidékfejlesztési program keretében 8,7 millió forint uniós és hazai támogatást nyert a Fürker Kft. baromfitartó telep.

bama.hu

Fotó: Shutterstock

A Vidékfejlesztési Program baromfi- és sertéstartó telepek fejlesztésére irányuló beruházások támogatására meghirdetett pályázatán elnyert 8.707.602 forint értékű vissza nem térítendő támogatás segítségével megvalósult a Fürker Kft. erzsébeti baromfitartó-telepének járványvédelemhez kapcsolódó korszerűsítése. 

A projekt keretében infrastrukturális fejlesztésként kiépítettek egy 1000 méteres kerítésrendszert a telep körül, emellett kialakították a kerékmosó medencét. A három 12x25 m-es kazaltakaró mellett beszerztek 2 pulsFOG ködképző készüléket és 2 Laser Pro magasnyomású mosóberendezést is. A megfelelő vízfertőtlenítés érdekében egy TwinOxide vízkezelőt is telepítettek. A támogatás intenzitása 50 százalékos. 

A FÜRKER Kft. 2013-ban alakult átalakulással a 2001-ban alapított FÜRKER Bt.ből, tevékenysége 100 százalékban a baromfitartás. Az erzsébeti telepet 2002-ben vásárolták meg, kizárólag broiler csirke tartásával foglalkoznak, jelenleg a kisebb baromfitartó telepek közé tartozik, de fontos szerepet tölt be a régióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában