Maradhat a gázkazán

2022.11.01. 11:13

A skandináv fűtés itthon is praktikus megoldás

Biztosan az a legjobb megoldás, ha a várható rezsiköltségektől megriadva kidobja a gázkazánt? Fogadja meg az Ingatlanbazár tanácsát, inkább árammal működő kiegészítőfűtési megoldásokban gondolkozzon! A levegő gyors felfűtésére remek megoldás a norvég panel.

bama.hu

Fotó: VH-studio

Ha elektromos árammal működő kiegészítőfűtést keres, a norvég panel is szóba jöhet. Például egy 2000 wattos, 167 centiméter hosszú norvég fűtőtest kiválóan megfelel a célnak – mondta el tapasztalatait az Ingatlanbazár által megkérdezett szakértő, Bíró Tamás. 

Gyors felfűtés 

A Solar Konstrukt Kft. értékesítési vezetője az országos ingatlanos portál kérdésére tájékoztatott, a norvég panel kialakítása miatt nagyobb meleget ad, az előre irányuló hőtermelésre alkalmas, gyorsabban tud nagy légtömeget átmozgatni és felmelegíteni. Ez főleg az olyan épületekben hasznos, amelyeknek falait nem szigetelték, esetleg vályogból készültek, vagy amelyekben a gyorsan kicsapódó pára miatt könnyen penészedni kezd a fal.

Széles körű használat 

A norvég panelt inkább a hagyományos, meleg levegős fűtést kedvelőknek célszerű bevetniük, hiszen a készülék közvetlenül a levegőt melegíti. Mielőtt megvásárolja, gondolja át, hogy a panel mobil legyen vagy távolról is vezérelhető – hívja fel a figyelmet az Ingatlanbazár cikke. A norvég panelekhez külön kapható tartóláb, így költözéskor akár magával is viheti az eszközt. Vagy ha hétvégi házba szánja, nagy előnye, hogy mobiltelefonról is elindíthatja a fűtést, így mire ön megérkezik, kellemes meleg lesz a házban. Fontos az ingatlan szigetelése is, hiszen anélkül gyorsabban visszahűl az ingatlan – figyelmeztetett a szakember.

Problémamentes működés 

A fogyasztási szokások tudatosítása napjainkban egyre inkább előtérbe kerül. Éppen ezért érdemes figyelembe venni a norvég panel előnyeit. Működéséhez nincs szükség egy kémény költséges kiépítésére vagy gépészeti berendezésekre. Nem igényel rendszeres karbantartást és évenkénti felülvizsgálatot, nincsenek fenntartási költségei. 

Gyorsan és egyszerűen telepíthető, szakember bevonása nélkül is megoldható. Az egyes helyiségek jellemzőihez igazodva állíthatja be a kívánt hőfokot, és a készülék már teszi is a dolgát. Így a fűtés energiahatékony, de maximális komfortérzetet biztosít. Az eszköz működés közben észrevehetetlen, nem ad ki hangot. A wifis változat bárhonnan irányítható. Napelemes rendszerrel kombinálva pedig gyakorlatilag megszabadulhat a rezsiköltségektől. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában