Idén is csatlakoztak

2022.11.29. 21:11

Érdekes előadásokkal gazdagítják a mézes reggeliket a megyében

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) az idén is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli programhoz, melynek keretében May Gábor Baranya megyei méhészeti szaktanácsadó szervezésével, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Szervezetével együttműködésben ezekben a hetekben több óvodában tartanak mézkóstolót, mézes reggelit.

Zs. K.

Fotó: Zs. K.

A mézpromócióval egybekötött programon helyi méhészek tartanak előadást, és játékos foglalkozást a gyerekeknek, emellett a szervezők a magyar termékekre, az egészséges magyar élelmiszerekre hívják fel a figyelmet. Kis színezőket, kifestőket is visznek a programra, és beszélnek a gazdálkodásról, és hogy miért érdemes piacra menni, illetve hogy miért fontos a magyar gyümölcsökből és húskészítményekből vásárolni. 

Az évek óta megszervezett program keretében idén eddig megyénkben már 50 intézményt kerestek fel, és az OMME biztosított tasakos mézeket is a reggelikhez. Országosan 230 ezer tasakot töltöttek le, melyből Baranya megyébe 7500 került.

 

Az elkövetkezendő hetekben tovább folytatódik a kezdeményezés: kedden a villányi iskolások és a borjádi óvodások, december 12-én a véméndi és a sombereki óvoda gyermekei, 16-án pedig a mohácsi Meixner Ildikó Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény tanulói számára szerveznek mézes reggelit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában