A Grandból a Boutique-ba költözik a Palatinus

2022.12.20. 18:01

Múltból a jövőbe: királyi pompában született újjá az ország legrégebbi vendéglátóhelye

Sz. Zs.

Január közepén Palatinus Boutique Hotel néven nyílik meg a város legelegánsabb, superior négycsillagos szállodája a Király utcában. Czéh-Tóth Márk, a beruházó Hotel Nick Kft. ügyvezetője és Bojcsev András igazgató keddi sajtónyilvános bejárásukon üzleti filozófiájukként a múlt–jövő–minőség hármasát emelte ki. Előbbi jegyében egy 1802-ből származó dokumentummal igazolva, hogy az egykori Aranyhajó épületében az ország talán legrégebb óta működő vendéglátóhelyét tisztelhetjük.

 


A korábbi 800 négyzetméteres alapterület megduplázásával ma 29 kétágyas szoba, reggeliztető étterem, bár és napozóterasz fogadja a vendégeket – maximális kényelemben, az épület minden ízében a legmodernebb, ökotudatos technológiákkal felvértezve. Amit lehetett, a történelmi miliőből is megőrizve, így a négyméteres belmagasságú szobák egy részében eredeti százados gerendák vigyázzák a vendégek feje fölött a múltat.
A nyitással párhuzamosan csaknem hatmilliárdos projekt keretében kezdik meg a Palatinus Grand Hotel ugyancsak négy csillagossá varázsoló teljes felújítását is.

 

Címkék#Palatinus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában