Günzer Tamás duplázott

2023.01.06. 13:58

Villány begyűjtötte a negyedik díjat is

Hetedik alkalommal értékelte a Magyar Borszakírók Köre a magyar termelők által készített száraz és félszáraz fehér- és vörös borokat.

Cz. E.

Fotó: Africa Studio

A kóstolásra még 2022-ben került sor és összeállították a legjobbaknak ítélt Super 12 listájukat. Ezen most 10 magyar borvidék képviseltette magát. A legtöbb borral Tokaj és Szekszárd, valamint Villány, Eger és Pécs jelentkezett. A borok között 15 fajtabor és 9 házasítás szerepelt. A kiválasztottak közül pedig egy vakkóstoló során további egyet-egyet a Magyar Bor Nagydíj 2022 nyerteseiként hirdettek ki, amelyek ezúttal a pannonhalmi Cseri Pincészet Septimus Rajnai Rizling 2019 és a villányi Günzer Tamás Pincészet GZ 50 Cuvée 2019 lettek.

A díj történetében Pannonhalmára először került a díj, míg Villány a negyediket gyűjtötte már be. Günzer Tamás az első olyan bortermelő az elismerés történetében, aki duplázni tudott és a tavalyi év sikere után idén is ő adja a nagydíjas magyar vörösbort.
A Magyar Borszakírók Körének 2022-ben elhunyt alapító ügyvivő elnökének, dr. Kosárka József tiszteletére egy különdíjat is létrehoztak. Az elismerést az a pincészet nyerheti el, amelynek legtöbb borát jelölik a tagok a Super 12 választáson. Idén ezt az egri Thummerer pincészet tudhatta magáénak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában