Az építő munka élteti

2023.03.09. 10:40

A kocsmapultoknál alapozta meg a sikert az év üzletembere

Az árufuvarozók kétkezi munkájával kezdte, ma pedig egy 110 milliárdos árbevételű nemzetközi cégcsoport menedzsereként az év üzletembere díjjal koronázta meg bő három évtizedes pályafutását Feleki Attila. Aki most rövid bepillantást enged a siker kulisszatitkaiba.

Sz. Zs.

A legtöbb, amit adott, egy jó ok a pillanatnyi lassításra, az összegző visszapillantásra, a megtett hosszú út belső értékelésére – zanzásítja egy mondatba Feleki Attila, miért is fontos számára a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara friss elismerése. A tőle megszokott szerénységgel rögtön hozzátéve, hogy ha lenne egy varázspálcája, máris több tucat apró díjra osztaná, merthogy amint kedvenc sportágában, a fociban, egy ilyen eredményt sem egyetlen játékos, hanem a csapat képes elérni. 

Ő pedig mára kiforrott egyik vezetői erényének éppen azt tekinti, hogy hátra tudott lépni a hétköznapi ügymenetből, képes volt egy olyan szakértő és lojális felsővezető körre dele­gálni az ügyvezetést, hogy őrá már leginkább csak a stratégiaalkotás nemes feladata maradjon. 

A kezdetek persze, még nem a delegálásról szóltak: bár a szüleitől nem éppen vállalkozói géneket örökölt, a munka becsületét elleshette tőlük, így aztán húszesztendősen, mint újdonsült árufuvarozó, nála is öregebb IFA-ja platójára saját maga pakolta föl-le a téglát, sittet, ami éppen adódott. Ám mert világmegváltó – és reményei szerint pénzcsináló – ötleteknek ezzel együtt sem volt híján, munkamániáját is kielégítve közben élelmiszerboltot nyitott, üdítőt exportált Horvátországba, majd a hőn áhított területi képviselői pozícióban egy multi baranyai-tolnai gázcseretelepeit járta.

A ’90-es években az elsők között látta és ragadta meg az üzletet az építkezésben is, a váltást mára a kisváros arculatát formáló lakások, családi házak hosszú sora mellett a kozármislenyi sportcsarnok felépítése igazolja mindennél ékesebben – egy ottani díszpolgári címmel is értékelve.  
Közben újabb váltásként a munkaerő-kölcsönzés felé fordult, de ugyancsak a ranglétra alján: esténként kocsmapultok mellett toborozta a dolgozókat első megbízóinak. Ugyanezt a munkát ma már hatalmas és profi csapata tervezi és szervezi, a HR-Rentet, diák- és nyugdíjas-szövetkezetet is magába foglaló Prohuman cégcsoport a hazai HR-szakma csúcsát – és méltán a most kapott elismerés okát – jelenti.

Nyolc országban húszezernél több munkavállalót foglalkoztatnak 

Legfőbb vállalkozását, a Prohuman cégcsoport a komplex, költséghatékony, cégre szabott HR-megoldások szakértőjeként mára a HR-terület regionális piacvezetőjévé emelkedett. 400 saját munkatársa 14 hazai irodáján és 700 ügyfélen keresztül 8 országban 20 ezernél több munkavállalót foglalkoztat. Érdekessége, hogy a 2014-ben a HR-Rentet is megvásárló céghez került tulajdonjogot Feleki Attila mai menedzsertársaival 2022-ben mindenestül visszavásárolta. A társaság tavalyi árbevétele elérte a 110 milliárd forintot; stratégiai célja pedig, hogy a szomszédos országokban elért sikerekre alapozva 2024-re a közép-kelet-európai térség meghatározó HR-szolgáltatójává erősödjön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában