Avatón jártunk

2023.05.30. 16:26

Hivatalosan is elindult a pécsi Seiren-gyár (galéria)

B. M.

Fotó: Laufer László

A próbaüzem már zajlik, a nyár folyamán pedig a várhatóan már élesben fog működni a 15 milliárdos beruházásból létrejött pécsi Seiren-gyár. Tatsuo Kawada, a Seiren Co., Ltd. elnöke a megnyitón azt mondta, hogy 2021 elején döntöttek Pécs mellett, és azóta több mint két mozgalmas év van mögöttük, rengeteg dolog történt, de elkészültek és reméli sokat ad majd Pécsnek és az országnak is a pécsi gyár.

Hoppál Péter pécsi parlamenti képviselő elmondta, ünnepnap a mai, miután két éve Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentésével elindultak együtt az úton japánok és magyarok közösen. Szijjártó Péter azt hangsúlyozta, hogy a japánok olyan időszakban hajtották végre a fejlesztés, amely kifejezetten nehéz időszak volt a világgazdasági és világpolitikai szempontból.  

Masato Ohtaka, Japán magyarországi nagykövete kifejtette, a fejlesztésben hitt a kormány, magyar nagykövetség Japánban, sokat segített az önkormányzat és a pécsi egyetem is, az utóbbi intézmény diákjait foglalkoztatják majd az üzemben.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere nem vett részt az ünnepélyes megnyitón - pedig úgy tudjuk, kapott meghívót -, ahogyan gazdasági alpolgármestere, Ruzsa Csaba sem jelent meg az eseményen, helyettük egyik beosztottjuk érkezett, a gazdaságfejlesztési főosztály vezetője, Varga Péter, aki azonban a hivatalos vendégek közül elsőként lépett le az eseményről, még az állófogadáson sem maradt ott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában