Szülinapi meglepetéssel készülnek

2023.07.08. 07:00

Már megjelent a baranyai sárgadinnye a pécsi vásárcsarnokban

Egy évvel ezelőtt nyitotta meg a pécsi új vásárcsarnok a kapuit. Most szombaton kisebb meglepetéssel készülnek.

Zsigmond József

Fotó: Löffler Péter

2022. július 8-án nagy nap volt a pécsiek életében, megnyílt a vásárcsarnok új épülete. Az évforduló alkalmából, július 8-án, szombaton, reggel nyolc és tizenkét óra között Hollandiára fókuszál a csarnok: holland reggelire várják a lakókat.

– Merülj el ebben a különleges holland kalandban. A speciális hollandiai reggelik, a krémes Gouda, a parmezán, az edami és a camembert varázslatos világába kalauzol a csarnok, ahol minden falat egy történetet mesél. Engedd, hogy az ízek vezessenek, keresd a holland zászlókkal jelölt standokat – írták a csarnok hivatalos Facebook-odalán.

A pénteki piaci őrjáratunkon téma volt a tavalyi nyitás. Mosolyogva mondták az eladók, hogy különleges akciókkal készülnek, például olcsó lesz a paradicsom, lecsópaprika, és az egyik standnál azt is közölték, hogy szívesen elfogadnának egy csokit a vásárlóktól. Mi megígértük, hogy viszünk egy táblával.

A piaci kínálatról elmondható, hogy sokszínű. A magyar termékek dominálnak: a zöldségeknél a paradicsom (szigetvári, mórahalmi), míg a gyümölcsfronton a magyar meggy, kajszi, cseresznye, és már megjelentek a magyar sárga- és a görögdinnyék.

– Igazán a jövő héten indul be a baranyai szezon. A sok eső nem igazán kedvezett a sárgadinnyének. Érzékenyebbek mint a társaik, a görögdinnyék. Most a meleg kellene, a napsütés. Úgy látom, idén is jó termés várható – mondta Szín József görög- és sárgadinnye-őstermelő a pécsi piacon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában