Megfelelő életmód

2023.09.29. 12:30

Új szolgáltatásokkal bővült a Körber egészségmenedzsment programja

A pécsi vállalatok körében nem egyedi jelenség, hogy felelősen gondoskodnak munkavállalóikról és odafigyelnek az egészségükre. A Körber Hungária példaértékű egészségmenedzsment gyakorlatokat valósít meg: a munkatársaknak kínált csomag idén is fontos újdonságokkal bővült – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

Bama.hu

Forrás: Körber Hungária Gépgyártó Kft.

A Körber Hungária 1994 óta Pécs és a dél-dunántúli térség gazdaságának, társadalmának, valamint a gépgyártásának jelentős szereplője. A vállalat legnagyobb értékét a képzett és tapasztalt szakembergárda jelenti. A munkavállalókért viselt felelősség a 2017-ben lefektetett vállalati CSR stratégia egyik pillérévé vált, amelyben a kollégák egészségére is nagy hangsúlyt fektetnek. Mindezt egy több év alatt kiépített, folyamatosan bővülő egészségmenedzsment program keretein belül.

A Körber célja mindezzel, hogy egészségtudatosabb hozzáállásra ösztönözze a munkatársakat, például a megfelelő életmód, a rendszeres mozgás és a helyes táplálkozás népszerűsítésével, valamint színvonalas egészségügyi szolgáltatások nyújtásával.

Az egészségmenedzsment program egyik idei újdonsága az egészségügyi szakemberek közreműködésével megtartott, szűrővizsgálatokból, tanácsadásból és mozgásprogramokból álló Egészségfeszt, amin több száz kolléga jelent meg. A rendezvény célja az volt, hogy felhívja a munkatársak figyelmét egészségük fontosságára, amelyért a legtöbbet saját maguk tehetnek nap mint nap.

További új elem az idei évtől kezdve minden körberes számára elérhető, komplex egészségügyi szűrővizsgálat. A munkatársak több olyan vizsgálaton is részt vehetnek, amire manapság csak hosszú várakozás után jutnának el. Így viszont munkaidőben, mindössze 3-4 óra leforgása alatt átfogó képet kaphatnak az egészségügyi állapotukról. Ezeken az ingyenes és önkéntes szűréseken 2023-ban eddig 550 fő, a vállalat munkatársainak fele jelent meg.

Mindezek mellett az egészségmenedzsment program keretein belül a körberes kollégák évek óta kedvező feltételekkel csatlakozhatnak a vállalati sportkör 17 szakosztályának bármelyikéhez. A gyárban saját tornaterem és masszázsszoba működik, az autózásról fenntarthatóbb és egészségesebb közlekedési módra váltani kívánók pedig elektromos kerékpárokat kölcsönözhetnek – ingyenesen.

Ehhez adódnak a klasszikus egészségügyi szolgáltatások: a helyben elérhető üzemorvosi rendelő, a rendszeresen kiosztott vitamincsomagok, a Covid- és influenza-járványok idején megszervezett, soron kívüli védőoltások lehetősége és a különféle szűrések, például az éleslátás vizsgálat. A mentális egészség is elsődleges helyen szerepel: éjjel-nappal hívható, ingyenes lelkisegély-vonal áll a munkatársaik és családtagjaik rendelkezésére.  

A munkavállalói jólléti program intézkedései természetesen minden körberes kollégára érvényesek. Saját és kölcsönzött státuszúakra, sőt a legtöbb esetben a duális képzésben tanuló vagy szakmai gyakorlatukat töltő diákokra is. Büszkék vagyunk, hogy egészségmenedzsment kezdeményezéseinkkel élen járunk a régióban és más munkáltatók is követnek minket ezen az úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában