Bama.hu videó

2023.10.27. 17:30

Közel négyezren érkeztek a PTE Kultúrfesztre (galéria és videó)

Ugyan már nem vagyok egyetemista, de még most is úgy gondolom, hogy a Pécsi Tudományegyetem hallgatójának lenni egy igazi élmény. És ezt az érzést a leendő gólyák és szüleik is megtapasztalhatták a negyedik alkalommal megszervezett Irány a PTE Kultúrfeszt nevet viselő eseményen október 27-én.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Az EXPO Center termeit elfoglaló rendezvényen már a belépéskor elfogja az embert egy fantasztikus érzés. A hangulat leírhatatlan, de talán a következő szavakkal lehet a legjobban érzékeltetni: nem akarok elmenni, pécsi akarok maradni. Nem véletlen az a mottója a PTE-nek, hogy „Mindenki Pécsi akar lenni”.

A PTE Kultúrfeszt egy pályaválasztási fesztivál, ahonnan ugyan rengeteg információval, tapasztalattal megy haza az ember, de még több élménnyel, amelyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a szívek ehhez az intézményhez húzzanak, amikor sor kerül a felvételi jelentkezési lap beadására.

A negyedik alkalommal megrendezett eseményre minden eddiginél többen érkeztek, és nem csak a régióból, hanem az ország minden pontjáról jöttek vendégek. Közel négyezren látogattak ki az EXPO Centerbe, középiskolások, szüleik és tanáraik egyaránt.  

A változás az eddigi évekhez képest az volt, hogy külön teremben mutatkoztak be a PTE partnerei, a város kulturális intézményei és gazdasági partnerei. Kitelepült például a Pécsi Állatkert és Akvárium-terrárium, ahol élő kígyóval is találkozhattak az érdeklődők, de a Frey Cukrászda által külön az egyetem számára készült süteményt is megkóstolhatták, valamint a Magyar Honvédség is a helyszínen volt, hogy ismertessék a középiskolásokkal munkájukat.

Sok interaktív programmal várták az érdeklődőket a fesztiválon. Az Egészségtudományi Karnál ambubabán lehetett az újraélesztést gyakorolni, a Konfuciusz Intézetnél mahjong játékot próbálhattak ki a részt vevők, de a Janus Egyetemi Színház művészeti titkára, Radnai Éva által megalkotott Társal-Go-t, a beszélgetést generáló társasjátékot is ki lehetett próbálni. De lehetőség volt arra is, hogy megtapasztaljuk milyen riporterként dolgozni, és sok diák sietett is az Univ TV standjához, hogy meginterjúvolhassák egymást.  

A testmozgás szerelmesei és nem szerelmesei számára a PTE Sportiroda nyújtott fantasztikus kikapcsolódást. Sokan beálltak röplabdázni, pingpongozni, valamint tollas labdázni is, de lehetőség volt kipróbálni a vívást is.

A látogatók nemcsak megélt, hanem kézzel fogható élményeket is magukkal tudtak vinni. Minden standnál kaptak kis apróságot, valamint egy szelfiboxnak köszönhetően még az ott töltött pillanatot is megörökíthették.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában