Sajátos életút

2023.10.23. 12:00

Pécsi egyetemistáknak is szól a tanulmányi ösztöndíj

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató fontos céljának tartja, hogy az égisze alá tartozó fiatalokat a felsőoktatási tanulmányaikban is támogassa.

Mohay Réka

Fotó: fizkes

– Az állami gondoskodásban élő fiatalok sajátos életútjuk és traumáik miatt hátrányos helyzetből indulnak, éppen ezért tiszteletre méltó, hogy saját korlátaikat átlépve megtesznek mindent azért, hogy bizonyítsanak – véli a szervezet.

Ezért indította el „Száz ok, hogy diplomázok” című ösztöndíjprogramját, amely által szeretnék még inkább motiválni az általuk támogatott egyetemistákat és főiskolásokat, akik elért eredményeikkel példát mutathatnak sorstársaiknak.  

A pályázatra az ÁGOTA Közösség minden olyan 18 év feletti fiatalja jelentkezhetett, aki valamely hazai főiskola vagy egyetem alap- vagy mesterképzésére jár és aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik. A fiatalok számos intézményben tanulnak szerte az országban, köztük a Pécsi Tudományegyetemen is, egykori hallgatóik közül került már ki orvos, védőnő, gépészmérnök, tanító, közgazdász és újságíró is.

A szervezet szolgáltatási területéhez tartozó 13 vármegyéből összesen 38 pályázat érkezett, s a díjazottak ünnepélyes átadók keretében vehetik át az egyszeri támogatást Szegeden, Pécsett és Budapesten. A pécsi eseményre 8 fiatal kapott meghívást, többségük a Pécsi Tudományegyetem hallgatója. 

A fiatalok sajtónyilvános ünnepségen vehetik át az ösztöndíj nyereményt október 25-én szerdán, 11 órakor a pécsi Civil Közösségek Házában.

A rendezvényen András Katalin, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgató-helyettese mond köszöntőt és adja át a díjakat a sikeresen pályázó egyetemistáknak és főiskolásoknak, Kocsis Adél Jázmin, a Pécsi Tudományegyetem nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója pedig egy motivációs beszédet tart sorstársainak „Miért érdemes tanulni?” címmel. Mindemellett bemutatják az egyik egyetemista testvérpárról készült rövidfilmet is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában