Ponty, süllő és balin

2023.11.08. 16:20

Megtörtént az őszi haltelepítés Kovácsszénáján

A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége (HEBMESZ) a hétvégén saját haltermelési egységéből a Kovácsszénájai-tóba 3124 kilogramm háromnyaras pontyot, 136 kiló első nyaras süllőt, és 46 kiló – szintén első nyaras – balint telepített.

Balikó Gergely

Fotó: Mészáros János

A szövetség közlése szerint a kihelyezett pontyok átlagsúlya 2,25 kiló, míg a süllő 25 deka, a balin pedig 13 deka. A kihelyezett ragadozó halak a kifogható méretet a következő években fogják remélhetőleg elérni, amihez „a horgásztársak türelmét, és együttműködését” is kéri a HEBMESZ.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az esetlegesen megfogott példányokkal történő kíméletes bánásmód ezeknél a halaknál (is) kiemelten fontos. A balin, annak ellenére, hogy ragadozó hal, jól fogható a békés halaknak felkínált csalikkal, így a kifogott halak felismerése-beazonosítása szintén elengedhetetlen – hangsúlyozták.

A szövetség tapasztalatai szerint sajnos több horgásznak gondot okoz – főleg a méreten aluli – balin felismerése, ezért körültekintést kértek a kifogott halak szákba helyezése előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában