TOP 100

2023.12.15. 14:08

A baranyai gazdaság legnagyobb cégeit köszöntötték (galéria)

Ünnepélyes keretek között a NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Dunántúli Napló, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network gazdasági évzáróján mutatták be a TOP 100 kiadványt, mely a vármegye gazdasági teljesítményét, a legnagyobb vállalkozások szereplését elemzi. amely a vármegye gazdasági teljesítményét, a legnagyobb vállalkozások szereplését elemzi.

Balikó Gergely

A pécsi iparkamara Majrossy Imre utcai székházának díszterme teljesen megtelt az esemény alkalmából, ahol a díjátadók mellett érdekes, aktuális témákat érintő szakmai előadásokat is hallhattak a résztvevők.

Szentpáli Szilárd, a Dalmand Zrt. általános igazgatója Bonafarm Mezőgazdaságnál immár húsz éve folyó lehetőségiről és irányairól Herbály István, a Contrall Kft. ügyvezetője a mesterséges intelligencia alkalmazhatóságáról, Sánta Attila, az Amphenol Sincere Industrial Product Kft. gyárigazgatója pedig az elektromos autóipar forradalmáról és abban Pécs helyéről beszélt előadásában.
A előadásokat Síkfői Tamás, a PBKIK elnökének köszöntője vezette fel, amelyben a baranyai cégek közötti együttműködés fokozását javasolta. Szavai szerint jelenleg a céges együttműködési rendszerek kevesek, az intézményi szektorok közötti együttműködés pedig elégtelen, amin közös lobbitevékenységgel kell változtatni.
Erről annak kapcsán beszélt, hogy álláspontja szerint jelenleg a világban „nem túl kedvezőek a feltételek” és Magyarországon, valamint a európai uniós tagállamokban erősek a centralizációs mozgások, miközben a perifériák, köztük Baranya vármegye mozgástere is csökken. 

– Helyben mi sem teszünk meg mindent a sikerért – figyelmeztetett a kamarai elnök.
Az előadások után köszöntötték Baranya legnagyobb adófizetőit, valamint a vármegye városainak legjobb gazdasági teljesítményt nyújtó vállalkozásait. Pécs Megyei Jogú Város elismerő oklevelet adott át a Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft.-nek és a Harman Professional Kft.-nek. Bóly város elismerő oklevelet adott át az Aquacut Kft.-nek. Komló legnagyobb adófizetőjét, a KŐKA Kő- és Kavicsbányászati Kft.-t Polics József polgármester ismerte el. Siklós város elismerő oklevelet adott át a “DJ & K” Sütőipari Bt.-nek. Szigetvár város legnagyobb adófizetője a Trust Hungary Zrt – olvasható a kamara tájékoztatásában.

 

Szakmai elismeréseket is átadtak
Baranya legnagyobb árbevételű és foglalkoztató ipari vállalkozása a Körber Hungária Gépgyártó Kft.
Baranya legnagyobb kereskedelmi vállalkozása a MecsekFüszért Zrt.
Baranya legnagyobb árbevételű hazai tulajdonú építőipari vállalkozása a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.
Baranya TOP 100 kiemelkedő volumenű növekedést elért vállalkozása az Amphenol Sincere Industrial Product Gyártó Kft.
Baranya TOP 100 kiemelkedő volumenű növekedést elért vállalkozása a Z Elektronika Kft.
Baranya legnagyobb árbevételű informatikai vállalkozása a HC Lineár Kft.
Baranya legnagyobb közszolgáltató foglalkoztatója a Biokom Kft.
Baranya legnagyobb árbevételű könnyűipari vállalkozása a PI-ER Technical Kft.
Baranya legnagyobb agrárvállalkozása az MCS Vágóhíd Zrt.
Baranyában a vertikális integrációban és a körkörös gazdálkodásban élen járó vállalkozás a Bóly Zrt.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt figyelemmel kíséri és támogatja az üzleti közösség tagjainak tevékenységét. A kamara elnökségének döntése alapján a 20, 25 vagy annál régebb óta sikeresen működő vállalkozásokat elismerésben részesíti.
20 éves jubileuma alkalmából az Aquacut Kft.-nek.,
25 éves jubileuma alkalmából az Eco-Cortex Kft.-nek.,
30 éves jubileuma alkalmából a Forlong Bt.-nek.,
valamint a Mevid Zrt-nek, a legnagyobb hagyományú, 70 éve alakult Mecsekvidéki Vendéglátó Vállalat jogutódjának adományozott oklevelet a kamara.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában