Beruházás a PTE-n

2023.12.06. 12:00

A versenyképesség érdekében fejlesztettek a pécsi egyetemen

Mintegy 7,6 milliárd forintos támogatásból valósult meg a projekt, melynek témája a Pécsi Tudományegyetem elsősorban orvosi-, egészségügyi, természettudományos, műszaki, gazdaságtudományi, pedagógusképzés szakok infrastruktúrájának és eszközállományának fejlesztése volt.

Tóth Viktória

Forrás: PTE

Fotó: Csortos Szabolcs

A beruházás fontos volt amiatt, hogy a PTE mint a Dél-Dunántúl kiemelkedő felsőoktatási intézménye, versenyképes szolgáltatásokat tudjon nyújtani.

Az egyetem közleményéből kiderült, hogy a fejlesztés a PTE valamennyi karának együttműködésében valósult meg. A fejlesztéssel érintett karok a következők: Állam- és Jogtudományi Kar, Általános Orvostudományi Kar, Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, Gyógyszerésztudományi Kar, Egészségtudományi Kar, Közgazdaságtudományi Kar, Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, Műszaki és Informatikai Kar, Művészeti Kar és Természettudományi Kar. A karokon a gyakorlati és elméleti képzések javításának érdekében megújultak a hallgatói terek, a hallgatók által használt oktatási eszközök, laborok, orvosi, fogorvosi, gyógyászati, klinikai skill központ fejlesztése zajlott, valamint a Preklinikai Kutatási Központot is kialakították és felszerelték.

A fenti célok mellett megvalósult a WIFI elérések kiépítése valamennyi fejlesztéssel érintett karon, valamint a nők távmunka lehetőségeit, digitális kompetenciafejlesztést elősegítő IT eszközök beszerzése és a hallgatói terek gyerekbarát megújulása is. A projekt elsődleges célcsoportja a hazai és külföldi hallgatók voltak, mint az eszközöket, modernizált hallgatói tereket rendszeresen használók, másodlagos célcsoport az oktatók, kutatók, intézményi dolgozók, együttműködő vállalatok, külső partnerek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában