Fejlődtek az iskolák

2023.12.11. 20:00

Mintegy 1740 diák élvezheti a megújult környezetet

A Pécsi Tudományegyetem három gyakorlóiskolája újulhatott meg a közelmúltban egy nyertes pályázat által. A projektzárón az egyik intézményt mi is megtekinthettük.

Tóth Viktória

Új székek, interaktív okostáblák és sporteszközök - csak néhány olyan dolog, melyet a közelmúltban szereztek be a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumának fejlesztéseként. Nem csak ez az intézmény szépülhetett meg most, mintegy 800 millió forintból fejlesztették a PTE három pécsi gyakorlóiskoláját. Név szerint, a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. számú Általános Iskoláját, a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Általános Iskoláját, és a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziumát. A három intézményben összesen több mint 1740 diák tanul.

Mint az a hétfő délutáni projektzáró eseményen elhangzott, a három tagintézményben összesen közel 100 tanterem újult meg, korszerűsítették az épületek energetikáját, és összesen mintegy 4600 új eszközt szereztek be. A különböző fejlesztések több területen párhuzamosan zajlottak az elmúlt időszakban.

A rendezvényen köszöntőt mondott Miseta Attila, a PTE rektora, Gerner Zsuzsanna, a PTE Tanárképző Központjának főigazgatója, valamint Turi Katalin, a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda igazgatója is. Turi Katalin fontosnak tartotta megemlíteni, hogy ami ezt a beruházást jellemzi, az a minőség.

– Ide olyan eszközök kerültek, amelyek valóban a jövő század eszközei. Ide olyan berendezések kerültek, amelyek bizonyára sokáig fogják szolgálni a tanulóinkat

 – mondta az igazgató.

Az informatikai fejlesztés révén, összesen 59 korszerű interaktív okostábla, laptopok, projektorok, asztali számítógépek kerültek az intézményekbe. Használatuk az intézmény tanulóinak támogatásán túl a PTE tanár szakos hallgatóinak gyakorlati képzését is segítik.

Napelemes korszerűsítés is történt két intézményben
A három tagintézményben folyosók, mosdók, tanári helyiségek, iskolaudvar is megújult. Ezek a felújítások esztétikai jelleggel is bírnak. A PTE Babits Mihály Gimnázium sportudvarán futópályát alakítottak ki. A három épületben összesen 35 klímaberendezést szereltek fel. Ezzel egy időben, egy másik pályázatból a Babits Mihály Gimnázium és a Deák Ferenc Általános Iskola napelemes korszerűsítésen is átesett.
Jelentős mértékű bútor- és eszközbeszerzés valósult meg. Korszerű, ergonomikus és esztétikus tanulói és tanári bútorok kerültek a tantermekbe, ezek az innovatív oktatási módszerek alkalmazását is támogatják. Továbbá mindhárom épületben nagyszámú sporteszközt és hangszereket szereztek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában