Támogatás

2023.12.09. 16:20

Több mint 23 millió forinttal segíti az állam a Hullámfürdő működését

Több mint bruttó 23 millió forinttal támogatja az állam a Hullámfürdő október év végig tartó időszakban felmerülő közüzemi költségeit – derült ki egy városházi előterjesztésből.

Balikó Gergely

Fotó: Laufer L.

A pécsi önkormányzat honlapján közzétett dokumentum szerint Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága november 17-én kelt levelében arról értesítette a pécsi polgármestert a támogatás biztosításáról.

Annak célja, hogy a magyar állam a Hullámfürdő október elsejétől év december 31-ig terjedő időszakban felmerülő közüzemi költségeihez járuljon vissza nem térítendő támogatással.

A részletekről azt írták az előterjesztésben, hogy a fenti időszakra megállapított bruttó 23.047.777 forintos összeg kizárólag a közüzemi költségekre fordítható, és annak felhasználásával az önkormányzat 2024. június 15-ig köteles elszámolni.

A dokumentumból kiderült az is, hogy a támogatás igénybevételéhez szükséges dokumentumokat a PSN Zrt., előkészítette, azt a benyújtást megelőzően az Államtitkársággal leegyeztette, így az összeg felhasználásáról a honvédelmi tárca támogatási szerződést köt pécsi önkormányzattal önkormányzattal.

Az állami támogatás ügyét az önkormányzat vagyonrendelete alapján a költségvetési és gazdasági bizottság megtárgyalta és határozott a felajánlott vagyon elfogadásáról.

Ünnepi tudnivalók

A Hullámfürdő decemberi nyitva tartása az alábbiak szerint alakul: december 16. és január 2. között az éves kötelező karbantartás miatt zárva lesz az 50 méteres sportmedence. Szintén december 16. és 18. között zárva lesz a tanmedence, amely fenti időszakot követően december 23-áig ismét kinyit, utána azonban december 23. és 27. között a karácsonyra való tekintettel zárva lesz. A két ünnep között ismét látogatható lesz a tanmedence, Szilveszter napján 10-től 19-óráig – derült ki a Hullámfürdő honlapján közzétett tájékoztatásból. Az kitért arra is, hogy a létesítmény szaunája és edzőterme december 24. és 27. között, illetve szilveszter és január 2. között zárva tart, de a többi napokon szolgáltatások zavartalanul igénybe vehetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában