Lassan vége

2023.12.08. 18:30

Utolsó simításokat végeznek hétvégén

2022 ősze óta intenzív munkálatok zajlanak a város több pontján. A cél a víz- és szennyvízellátás közmű-infrastruktúrájának tervszerű és korszerű fejlesztése volt - olvasható az önkormányzat sajtóközleményében.

Bama.hu

Fotó: Löffler Péter

A projekt eredményeként 7987 méternyi ivóvíz- és 6214 méternyi szennyvíz-gerincvezeték újulhatott meg, a munkák összköltségvetése mintegy 2,769 milliárd forint volt. Ebből az Európai Unió vissza nem térítendő támogatása 1,548 milliárd forintot, míg a hazai támogatás 9,5 millió forintot tett ki. Az önkormányzat saját erőből, 211,7 millió forint összegben járult hozzá a projektben érintett útburkolatok helyreállításához, és a teljes projektet 1,211 milliárd forint saját forrásból finanszírozta.

A fejlesztések részeként több kilométernyi út, ezer négyzetméternyi járda és több száz méter útszegély újult meg. Az önkormányzat köszöni a lakosság együttműködését és türelmét, hiszen a város különböző pontjain a közelmúltban zajló útfelbontások, útépítések és lezárások a víz- és szennyvízellátás infrastrukturális fejlesztéseit szolgálták.

A projekt keretében végrehajtott víziközmű rekonstrukciós munkálatok, amelyek az utóbbi hetekben számos utcában zajlottak, hatalmas előrelépést jelentenek a város életében. 

A projekt záró fázisában a Petőfi utca – Alkotmány utca kereszteződésében fejezik be az aszfaltozási munkálatokat 2023. december 9-én, szombaton. A tervek szerint az Alkotmány utca a munkálatok ideje alatt zsákutcává válik, míg a Petőfi utca déli irányban egyirányú lesz ezen a napon 8 és 16 óra között. 

A kivitelező emellett további területeken is végez kisebb javításokat, beleértve a Petőfi utca szakaszát, a Faiskola utcai útátvágás aszfaltozását, a Csikor Kálmán utcai fedlap helyreállítás aszfaltozását, valamint a Nagyárpádi út – Tüskés dűlő kereszteződésében lévő burkolat végleges helyreállítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában