Pályázhatnak a bútorozott lakásokra

2024.01.14. 16:20

A lakhatásban részesített fiatalok számára kötelező az önkéntes tevékenység végzése

A Szigetváron letelepedni tervező fiatalok számára nyílik most pályázati lehetőség a több baranyai településen is sikerrel futó Esély Otthon–Édes Otthon elnevezésű projektben.

Tóth Viktória

Fotó: The Washington Post

Szigetváron most újraindul a program, hogy a település jövője szempontjából értékes végzettséggel, szakképesítéssel rendelkező fiatal szakemberek a városban maradjanak.

Azok a 18–35 év közötti fiatalok felelhetnek meg a feltételeknek, akik Szigetváron állandó lakcímmel rendelkeznek, életvitelszerűen ott élnek, vagy a jövőben Szigetvárra kívánnak költözni. Fontos még, hogy a jelentkezők a város közigazgatási területén működő munkáltatónál dolgozzanak, vállalkozók legyenek, esetleg helyben munkát kívánjanak vállalni. A projektben összesen nyolc felújított lakást osztanak ki egy-egy fiatal, együtt költöző pár vagy család számára, maximum 24 hónapra. Ezen ingatlanok bútorozottak, informatikai és műszaki cikkekkel egyaránt ellátottak, összkomfortosak. Csak rezsiköltséget kell fizetniük a beköltözőknek.

Az érdeklődők számára a jelenlegi, második pályázati körben február 2-ig van lehetőség pályázatot benyújtani személyesen vagy postai úton a Szigetvári Polgármesteri Hivatalhoz. Mint arról beszámoltak, a pályázat keretében még hét lakást osztanak ki, melyet 1-1 fiatal vagy együtt költöző, pár, illetve család nyerhet.

Fontos kitétel, hogy a lakhatásban részesített fiatalok számára kötelező közösségi célú önkéntes tevékenység végzése a városban. Ezt helyi közintézménynél vagy civil szervezetnél kell végezni a lakáshasználati idő alatt. A már megkötött önkéntes szerződést a lakáshasználati szerződés megkötésekor be kell nyújtani. 

A támogatás elbírálásáról a képviselő-testület zárt ülésen dönt majd a szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottság előzetes véleményét követően. Az eredményhirdetés a döntést követően március elején megtörténik majd. Ha a rendelkezésre álló lakásokat nem tudják feltölteni sikeres pályázatot benyújtókkal, akkor harmadik pályázati fordulót is meghirdetnek. Ez várhatóan március közepére derül majd ki. A projektről további információk, illetve a pályázati adatlap és önéletrajzsablon a város hivatalos honlapján érhető el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában