Várják a vadászok jelentkezését

2024.01.28. 14:40

Dúvadhetet rendez a baranyai vadászkamara február közepén

Az OMVK Baranya vármegyei Területi Szervezetének Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága az egész vármegyére kiterjedő dúvad vadászatot szervez február 19. és 24. között.

Balikó Gergely

Fotó: Lang Róbert

A tervek szerint a már hagyományos dúvadhét február 19-én indul, a jelentkező vadászatra jogosultak a hét folyamán egyéni és társas vadászat keretében összehangoltan végezhetik a szőrmés-, szárnyas kártevők állományának gyérítését – olvasható a kamara honlapján közzétett felhívásban.

Ismertetésük szerint február 25-én közös dúvad terítéket és azzal egybekötött hullott agancs szemlét szervez a bizottság, ahol lehetősége lesz a vadászatra jogosultaknak a vadászterületükről begyűjtött hullajtott agancsok bemutatására, értékelésére is a martonfai Vadász- és Ifjúsági Központban.

A gyérítés jelentőségére tekintettel a korábbi évekhez hasonlóan a kamara baranyai szervezete jutalmat ajánl fel a legtöbb dúvadat elejtő társaságnak, valamint különdíjat a legeredményesebb vadásznak. A „Dúvadhétre” a vadászatra jogosultak az OMVK Baranya vármegyei Területi Szervezeténél  jelentkezhetnek a honlapjukon megadott elérhetőségeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában