Vakteszt lesz

2024.01.07. 14:40

Idén is lesz Vince-napi bormustra, várják a gazdákat

A Busóudvarban adhatják le mintáikat a termelők a XV. Vince-napi, részben új szabályok mentén lebonyolítandó bormustrára. A kóstolópoharat vásárlók a 27-én esedékes eredményhirdetést követően meg is ízlelhetik a Mohácson és környékén termelt legfinomabb borokat.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Forrás: pixabay

Január 27-én, szombaton délután hat órakor tartják Mohácson az immáron XV. Vince-napi Bormustrát. A  hagyományos szemlére a tavaly termett borok „hivatalosak", közülük is persze azok, amelyeket megméretnek a gazdák.

Fontos változás: ettől az évtől kizárólag 2023 évi új borok vehetnek részt, továbbá külön kategóriában indulnak a kistermelők és a borászati üzemmel rendelkezők, az eredményhirdetés is tükrözni fogja ezt, kiosztásra kerül idén Mohács város nagydíja és a kistermelőknek szóló első, második és harmadik helyezett is.

A Busóudvarban lehet nevezni (január 15-20. között hétköznap 09:00–16:00-ig, szombaton 10:00–16:00-ig, utolsó időpont: január 22. 12:00 óra), fajtánként három 0, 75 literes palack leadásával. A nevezési díj változatlan összegű, az első minta ezer, minden további után ötszáz forintot kell fizetni.

A termelők kóstolópoharat kapnak, amivel az eredményhirdetésen megízlelhetik társaik borait.

Addig a zsűri – soraiban neves mohácsi, pécsi és térségi borászokkal – is teszi majd a dolgát, vakteszttel állítva fel a sorrendet.

A Busóudvarban tartandó eredményhirdetésre természetesen nemcsak a nevezőket, hanem a borbarátokat is várják. A közönség 2500 forint ellenében vásárolhat kóstolópoharat, vagyis bárki személyes ellenőrizheti a tavaly termett borok minőségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában