A Champion ezúttal a Bock Borászat 2012-es Capella válogatása lett

2024.03.07. 17:48

Koch Csaba négy bora is nagy aranyérmet szerzett

Rajnai-Zsíros Krisztina

Villány Szerdán rendezte meg a villányi hegyközség az 55. Villányi Borversenyt, amelyen összesen 323 bort értékelt a nyolc szakmai bíráló bizottság. Mellettük a csúcszsűri és a Média Bizottság a már legjobbakat kóstolta. Az idei évben 96,3 ponttal a Bock Borászat 2012-es Capella bora lett a Champion, tehát ez a minta kapta a legmagasabb pontszámot. A pincészet nagy válogatása csak kiemelkedő évjáratokban készül.

A Média Bizottság az idei évben Koch Csaba 2021-es évjáratú Villányi Csanád Cuvée borát választotta Villány Média Borának. Ez a bor egyébként a szakmai bizottságok értékelése alapján is nagy aranyérmet kapott (95,3 ponttal), csakúgy, mint az ugyanilyen elnevezésű 2017-es cuvée-je. Koch Csaba (Vin Art Pincészet) négy bora is a nagy aranyérmesek között végzett Lieber Krisztina, Sauska, a Bock Borászat, a Mokos Pincészet, valamint a Streit-Zágonyi Pincészet borai mellett. 

A borversenyen tehát a tíz nagy aranyon kívül 98 arany, 179 ezüst és egy bronzérmes bor született. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában