Kisüt a nap is

2022.12.20. 08:32

Enyhül az időjárás, éjszaka sem lesz fagy

Kedd hajnalban még fagyott, viszont a következő napokban jelentősen megenyhül az idő.

Zs. J.

Fotó: © Unger Tamás

Kedden a Dunántúl nyugati felén és az északi határ menti tájakon rétegfelhős, párás időre számíthatunk, míg másutt a közepesen felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Számottevő csapadék nem valószínű, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában 

Kedd

A Dunántúlon nagyrészt borult, párás idő várható akár hószállingózással; keleten változóan felhős idő lesz, szűrt napsütés is lehet. A délkeleti szél néha megélénkül. +3 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Szerda

Borult, párás, néhol egész nap tartósan ködös időre számíthatunk. Szitálás, reggel ónos szitálás előfordulhat. -4 és 6 fok közötti értékeket mérhetünk. Eleinte a délkeleti, majd estétől az északnyugati szél élénkül meg.

Orvosmeteorológia 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A fagyos idő és a megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!