Időjárás

2023.02.14. 07:46

Valetin-nap esete Hellmann-nal

A meteorológusok egyik fontos műszere az acéltestű Hellmann, aki imádja, ha nedves lesz.

Zs. J.

Fotó: Lang Róbert

Az Országos Meteorológiai Szolgálat  mérőhálózatának „oszlopos” tagjai a Hellmann-féle csapadékmérők. Valentin napon nagyon úgy fest, hogy nem igazán lesz dolguk, szárazak maradnak,  így a szabadtéri randevúk a Valentin napon teljes mértékben kivitelezhetők.

 

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Kedd
A reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég: a Dunántúlon lesz több rétegfelhő, a Dunától keletre pedig inkább a napsütés lesz jellemző. Délnyugaton szitálás előfordulhat. Mérsékelt marad az északias szél. 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda
Reggelre ismét többfelé képződik köd, illetve ködfelhőzet, mely csak lassan szűnik meg. Napos, és tartósan rétegfelhős területek váltakoznak. A déli szél gyenge lesz. 5-10 fokos maximumok várhatók.

Csütörtök
Folytatódik a nyugodt télvégi időjárás. Tartósan szürke, ködfelhős tájak és naposabb vidékek egyaránt lehetnek. A tartósan borongós részeken szitálás, ködszitálás előfordulhat. 9-10 fok körül változik a csúcsérték.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A fagyos idő és a megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!