Napra jön az eső

2023.05.02. 08:24

Melegszik: akár 25 fok is lehet néhány térségben

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul.

Zs. J.

Fotó: Timmy.Tran photo

Kora délutánig a Dunántúlon elvétve, estig ott már többfelé fordulhat elő eső, zápor, emellett a Duna-Tisza közén is előfordulhat késő délutántól gyenge eső. A DK-i, K-i szelet a Duna-Tisza közén erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul, írta az előjelzésében az Országos Meteorológia Szolgálat.

Várható időjárás (Forrás: koponyeg.hu)

Kedd

Délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé (a Tiszántúlon éjfélig még nem lesz csapadék)várható eső, zápor. A délkeleti szél többfelé megerősödik. 16 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és főleg az ország középső, majd északi tájain várható eső, zápor. Délután gomolyosodik a felhőzet, ekkor délen zivatarok alakulhatnak ki. 16-22 fok valószínű. Az északnyugati szél megerősödik.

Csütörtök

Többórás napsütésre számíthatunk, majd a megnövekvő gomolyokból elszórtan fordul elő zápor, zivatar. A maximum 19 fok körül valószínű.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. A korábbi műtéti hegek, csonttörések érzékennyé, fájdalmassá válhatnak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!