Széllel jön a zivatar

2023.06.06. 09:05

Továbbra sem szabadulunk a csapadéktól

Kedden a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből országszerte sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra, a Dunántúlon hevesebb viharokra felhőszakadással, jéggel.

MW

A Dunától keletre többfelé lesz élénk a délkeleti szél, zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek. Hajnalban 13-17, napközben 19-26 fokot mérhetünk.

Szerdán a gomolyfelhős-napos időben elszórtan ismét számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra. Utóbbiakat néhol felhőszakadás, jégeső kísérheti. Keleten zivataroktól függetlenül időnként élénk lehet a déli szél. Hajnalra a Dunántúlon többfelé képződhet pára, sekély köd. Délutánra 21-27 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön, Medárd napján gyakran zavarhatják fátyol- és gomolyfelhők a napsütést, továbbra is több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Reggelre főként a Dunántúlon, máshol néhol párássá, ködössé válhat a levegő. Keleten helyenként élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet a szél. Délután 21-27 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Kedden nem érkezik front, ugyanakkor a magasban zajló melegedés és a fülledt idő miatt az arra érzékenyebbeknél melegfronti tünetek jelentkezhetnek, fejfájásra panaszkodhatnak, feszültebbek lehetnek.

A felhős, csapadékos időben lehangoltabbak lehetünk.

Záporok, zivatarok idején fokozódik a fülledtség, romolhat az asztmások állapota.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

 

Közlekedésmeteorológia

Kedden sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra, emiatt vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokat, amik főként a Dunántúlon alakulhatnak ki, felhőszakadás, jégeső kísérheti, ezeknél hirtelen romolhatnak a látási viszonyok, vízátfolyás, villámárvíz alakulhat ki.

A délkeleti szél keleten többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erőssé, viharossá fokozódhat jelentősebben rontva a járművek menetstabilitását.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!