Melegszik az idő

2023.08.08. 08:20

Lassan visszatér a nyár a nyaralók örömére

A kezdetben még erősebben felhős tájakon is felszakadozik a felhőzet, és általában sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhővel.

Bama.hu

Fotó: Karlos Garciapons

Északon néhány helyen futó zápor, az északkeleti határ mentén esetleg egy-egy zivatar kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél a Délnyugat-Dunántúlt leszámítva élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű. Késő estére 13 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Szerda

Északnyugat felől vékonyodó, szakadozó frontfelhőzet vonulhat délkelet felé. Emellett hazánk nagy részén több órára kisüthet a nap. Inkább a nap második felében, főleg hazánk északnyugati felén-harmadán valószínű elszórtan záporeső, zivatar. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. Délutánra 21 és 27 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtök

A szakadozott frontfelhőzet kelet felé elhagyja hazánkat. Mögötte gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de egyre inkább a napsütés lesz túlsúlyban. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél néhol időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet 9 és 15, a maximum 21 és 27 fok között alakul, nyugaton mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Az erősödő nappali felmelegedés és a sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!