Gyenge melegfront

2023.11.15. 08:20

Több órás napsütés is várható a felhők elvonulása után

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: sun ok

Északnyugat felől tovább csökken a felhőzet és a csapadékhajlam is. Reggel, délelőtt még lehetnek felhősebb körzetek, de napközben a felhőátvonulások mellett már többórás napsütés várható néhol záporral. A szél nagy területen északnyugatira fordul, megerősödik, több helyen viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtök

Nagyobbrészt napos idő várható, csak elvétve fordulhat elő zápor. A nyugatias szél helyenként megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.

Péntek

Erősen felhős vagy borult idő várható, sokfelé esővel, záporral. A napközben kissé élénkülő délies szél estétől északnyugatira fordul és a Dunántúlon viharossá fokozódhat. Hajnalra -1 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet, kora délután 5, 12 fok várható.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!