Enyhe időnk lesz

2023.12.29. 08:20

Nem lesz szükség ma sem a jégcsákányra!

Maximum a köd az, amire panaszkodhatunk ma, ugyanis meleg időre számíthatunk, akár több órás napsütésre.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: New Africa

Péntekre virradóra nagy területen képződik majd köd, napközben főként északon, északkeleten ragadhat be a köd és rétegfelhőzet, míg máshol több órára kisüthet a nap. Számottevő csapadék továbbra sem várható, de kisebb szitálás előfordulhat. A délnyugati szél elsősorban délen és keleten élénkülhet meg, napközben 4 és 13 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton északon, északnyugaton ismét ködösen indulhat a reggel. Hajnalban helyenként gyenge eső, a ködös tájakon szitálás is kialakulhat. Napközben hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, ekkor csapadék nem várható. Északon megélénkülhet a nyugatias szél. Kora délután 5-13 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Nem lesz front térségünkben, de átlagosnál enyhébb időjárás miatt a melegfronti tünetek jelentkezhetnek.

Fejfájás, migrén, gyulladásos panaszok, keringési problémák alakulhatnak ki.

A tartósan ködös, nyirkos tájakon élők körében a kopásos eredetű ízületi panaszok is felerősödhetnek, valamint bágyadtság, lehangoltság is előfordulhat.

Máshol a napos időszakok viszont jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre, érdemes lesz kimozdulni egy nagyobb sétára.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!