Bama.hu videó

2024.01.08. 08:20

Még számíthatunk a nap folyamán egy kis hóesésre (videó)

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ikebana Art-studio

Északon határozottabban elkezd felszakadozni, csökkenni a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A nap első felében elsősorban a Dunántúlon lehet több helyen hószállingózás, gyenge havazás, de néhol keletebbre is lehet csapadék. Később, délután már inkább a déli megyékben szállingózhat kevés helyen a hó. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz erős, a Dunántúl középső és nyugati részén, valamint északkeleten viharos. Délutántól veszít némileg erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +2 fok között várható, az ország középső részein emelkedhet fagypont fölé a hőmérséklet. Késő estére -6 és -1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd

Észak felől egyre nagyobb területen kiderül az ég. Délen, délnyugaton maradhatnak hosszabb ideig felhős körzetek, ott délelőttig néhol nem kizárt hószállingózás. Az északi, északkeleti szelet főleg az északkeleti országrészben sokfelé kísérik erős lökések, majd csillapodik a légmozgás. A csúcsérték -4 és +2 fok között valószínű.

Szerda

Derült, napos, száraz időre lehet számítani. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A minimum általában -10, -7 fok között alakul, de a havas tájakon hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet -1 és +3 fok között várható.

 

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!