krimi

2018.10.08. 16:49

Bíróság elé áll a piromániás férfi

Tavaly november közepén több ezer szalmabála kapott lángra Magyarszéken. Már akkor felmerült a gyanú, hogy valaki szándékosan okozhatta a tüzet. Pár napra rá a rendőrök egy nagykátai fiatal férfit fogtak el Budapesten, aki a kihallgatásán elmondta, hogy nem ez volt az első alkalom, amikor gyújtogatott.

Zs. J.

Tavaly október elején kezdődtek a tűzesetek, Alsónyéken 1800 darab szalmabálát és egy mezőgazdasági rakodógépet, Csikóstöttösön 400 darab szalmabálát, Gödrén 763 darab szalmabálát, Mindszentgodisán 450 darab körbála, legutóbb pedig Magyarszéken 6000 darab bála semmisült meg. A kár több mint 46 millió forint volt.

A férfiről kiderült, hogy a pirománia ismérveit magába foglaló mentális zavarban szenved. Az eljárás a Komlói Járásbíróság előtt indult, azonban a járásbíróság hatáskörének hiányát állapította meg, mert a vádlott által elkövetett bűncselekmény közveszély okozás bűntettének minősülhet, így az ügy a Pécsi Járásbíróság elé került. A férfi ügyét szerdán tárgyalják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában