túlterhelés

2018.10.05. 17:07

Liftben rekedtek a külföldi diákok a PTE-n, menteni kellett őket

Nem mindennapi élményben volt részük a Pécsi Tudományegyetemen tanuló külföldi diákoknak a napokban. Olvasónk jelezte lapunknak, hogy egy különleges eset miatt vonultak csütörtökön a pécsi tűzoltók.

Zs. J.

Reggel érkezett a bejelentés a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére, hogy több személy a liftben rekedt a Pécsi Tudományegyetem Ifjúság útján. Úgy tudjuk, hogy többen szálltak be a liftbe, mint amennyire azt méretezték.

A külföldi diákok valószínű nem olvasták el, hogy mennyi személy szállhat be egyszerre a felvonóba, és így nem meglepő, hogy a szerkezet a kilenc ember súlya miatt egyszer csak félúton megállt, a harmadik és negyedik emelet között és nem mozdult se fel, se le. A helyszínre érkező tűzoltók kifeszítették az ajtót, és egyesével kimentették a liftből a fiatalokat. A pár percnyi bezártságot jól viselték a diákok, senki nem sérült meg, csak egy kicsi izgalom volt látható az egyetemisták arcán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában