krimi

2019.01.07. 07:00

Börtönből szabadult, majd baltával verte halálra barátja élettársát

Az új év elején is folytatódnak a büntetőügyek Baranya bíróságain, köztük azé a férfié is, akinek egy nő segített, hogy túllépjen a börtönéveken, ennek ellenére megölte az asszony barátját, mert szerelmes volt a nőbe.

HLB

A hétfőn a Pécsi Törvényszéken folytatódó per vádirata szerint a gyilkos régóta ismerte áldozata élettársát, aki segített a társadalomba való visszailleszkedésében, amikor a a börtönből szabadult. A nő ugyanakkor kikötötte, hogy csak barátságról lehet szó közöttük, mert hosszabb ideje él társával (a későbbi áldozattal).

Egyik éjjel hazatérvén a nő szólt élettársának, hogy valaki követte. Mint kiderült, a vádlott volt, aki előbb szóban összeveszett későbbi áldozatával, majd erőszakkal akarta magával vinni a nőt. A két férfi két oldalról rángatta szegény asszonyt, aztán dulakodni kezdtek, a sértett egy törött pengéjű késsel támadt a betolakodóra, aki azonban előbb ököllel ütötte meg ellenfelét, majd a kéznél lévő kisbaltát felkapva háromszor csapott áldozata fejére, aki azonnal szörnyethalt.

Az ügy pikantériája, hogy az áldozat élettársa – az asszony – ezek után a rendőrségen azt vallotta, hogy ismeretlen személy bántalmazta egykori párját, majd elfogásukig együtt bujkáltak Pécsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában