krimi

2019.02.11. 11:30

Idős bácsikat rabolt ki egy fiatal Pécsen

Előkészítő ülést tart a Pécsi Járásbíróság hétfőn annak a fiatal férfinek az ügyében, akit egyebek mellett kifosztással vádolnak. A gyanúsított idős bácsikat támadott meg, hogy kirabolja őket.

HLB

A vádirat szerint tavaly júniusban a fiatal egy lottózóban figyelte ki, hogy egy 87 éves szépkorú húszezer forintos címlettel fizet a kasszánál, ezért elhatározta, hogy megszerzi a pénzt. Követte is a sértettet, aki azonban észrevette, s azzal riogatta a vádlottat, hogy rendőrt hív.

A vádlott azonban másnap, az áldozat lakóhelyének közelében megvárta a sértettet, s megkérdezte tőle, hogy akar-e kölnit venni. Miután elutasító választ kapott, kirántotta a szatyrot a bácsi kezéből, s elfutott. A kulcsok és a személyes okmányokon kívül 21 ezer forintot zsákmányolt.

Sokkal rosszabbul járt a vádlott azzal a másik idős – 83 éves – emberrel, akit szintén követni kezdett, majd mellé lépve kirántotta kezéből a táskáját. Az öregúr szerencsére hamar összefutott egy ismerősével, akinek a kocsijával keresni kezdték az elkövetőt, akit végül meg is találtak. Az ismerős feltartóztatta a vádlottat, aki megmutatta, hogy hová rejtette el a rabolt holmit, majd elfutott a helyszínről. A megtalált táskából eltűnt 40 ezer forint, az iratokhoz azonban nem nyúlt hozzá.

Szerdán folytatódik Pécsen az elhíresült unokázós csalók pere, akik az egész országban – és Pécsen is – özvegy, vonalas telefonnal rendelkező idős személyektől csaltak ki kisebb-nagyobb összegeket. Összesen 35 embert vertek át vagy próbáltak átverni, s csaknem húszmillió forintot sikerült kicsikarniuk a megtévesztett áldozatoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában