krimi

2019.10.07. 17:30

Megszülte, majd hagyta meghalni csecsemőjét egy magyarmecskei asszony

Különösen bizarr – és sajnos nagyon szomorú – büntetőügy előkészítő ülését tartják kedden a Pécsi Törvényszéken. Emberöléssel vádolja az ügyészség azt a nőt, aki idén áprilisban egészséges kisfiúnak adott életet, ám ellátatlanul hagyott újszülött babája pár óra múlva elhunyt. A kis testet nejlonzacskókba rakta, majd egy cipősdobozba tette.

HLB

A rendőrség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés elkövetése miatt folytatott büntetőeljárást egy 39 éves magyarmecskei nő ellen. Amint arról lapunk elsőként beszámolt, az asszonyt április 5-én délután a mentők erős vérzéssel szállították kórházba, ahol ellátták, majd jelezték a rendőrségnek, hogy a nő feltehetően a kórházba szállítását megelőző napokban szült. A rendőrök az újszülött holttestét a nő lakcímén, a ház egyik szobájában találták meg. Az orvosszakértői vélemény szerint a csecsemő élve született, és ellátatlansága vezetett a halálához.

A mostani vádirat megerősíti mindezt: a vádlott nő tíz évvel idősebb élettársával és korábbi kapcsolatából született lányával élt a faluban. Azt már korábban megbeszélték, hogy nem vállalnak közösen gyermeket, ezért még abortuszon is átesett utóbb. Ennek ellenére tavaly nyáron teherbe esett, ám ezt mindenki elől titkolta, olyan sikerrel, hogy még párja sem tudott róla; egyre kerekedő hasát öltözködésével leplezte.

Idén április elején egészséges kisfiúnak adott életet. A köldökzsinórt ollóval átvágta és eltakarította a vérfoltokat. Az ellátatlan újszülött pár óra múlva elhunyt. S hogy még bizarrabb legyen: a baba testét két nejlonzacskóba tette, a nyílását több alkalommal körbetekerte, majd egy szövetbe csavarta, aztán végül cipősdobozba tette, amit az egyik szekrényen helyezett el.

Ám a sors tud néha ironikus lenni: a szülés során a nő méhlepényének egy része bennmaradt a testében, aminek eredményeként rosszul lett és a hazaérkező élettársnak kellett kihívnia a mentőket. Mint kiderült, az asszony vérmérgezést kapott a benne maradt méhlepény darabjaitól, ezért el kellett távolítani azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában