a nap fotója

2020.06.16. 17:17

Póni ügetett Birján közelében az autósok között, sikerült befogni

Pécs felé tartott szegény állat. Később aztán sikerült megfogni.

dg

Pécs és környéke Facebookos gazdikereső csoportjában bukkant fel a hír kedden délután, hogy egy jószág gazda nélkül vágtat az országúton. Mint a bejegyző írta, Pécs felé a főúton ügetett egy póniló, Birján után.

Információnk szerint a lovat egy férfinek sikerült később megfognia, majd átadta az állatot a rendőrségnek.

A rendőrséget megkerestük az ügyben, mint Berlász Viktória, a szerv sajtószóvivője a bama.hu-nak elmondta, az 57-es úton az út közepén haladt épp az állat, amikor egy rendőrjárőr épp arra járt, és befogta az állatot. Mint megtudtuk, többen óvatosan kikerülték, majd továbbhajtottak, mire a járőrnek sikerült megállítania.

Volt már hasonló

Olvasóink emlékezhetnek, nem ez az első eset, hogy furcsa látványt nyújtva, felbukkannak különböző állatok a baranyai utakon.

Nem mindennapi látvány volt ez 2012-ben.

2012 márciusában négy állat, két láma egy teve és a zebra szökött meg Pécsen a Siklósi úton. Kiderült, hogy a közeli hipermarket mellett állomásozó cirkuszból lógtak el. A patásokat a gondozóik pillanatok alatt befogták, személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

Egy évvel ezelőtt, 2019 májusában is hihetetlen látvány tárult az autósok elé, akkor a 6-os főút Szigetvár és Barcs közötti szakaszán egy elefánt bukkant fel. Mint később kiderült, akkor is cirkuszi állatról volt szó. A Szandra névre hallgató elefánt szállítójárműve technikai okok miatt nem volt képes tovább haladni, így egy másik kamiont indítottak útnak. Amíg az egyik kamionból a másikba átsétáltak vele a gondozók, addig Szandra harapott egy kis füvet.

Címkék#póni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában