Segítettek

2020.11.13. 08:10

Zavart férfit vittek haza a polgárőrök

Zavart állapotban találtak a helybeliek egy idős férfit szerdán este a kisherendi buszmegállóban.

Zs. K.

Hercegszántó, 2018. április 4. Polgárõrök egy rendõrrel közösen járõröznek Hercegszántó határában, a magyar-szerb határ közelében 2018. április 4-én. Harminc polgárõr a rendõrökkel közösen ellenõrzi a déli határszakasz melletti településeket, tanyákat az ott élõk biztonsága érdekében április 6-ig. MTI Fotó: Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

– A kisherendi polgármester értesítette az egyesületünket és kérte a segítségünket az ügyben. A buszmegállóban üldögélő férfi nem volt jó állapotban, zavart volt a beszéde, nem emlékezett dolgokra, konkrétan fogalma sem volt róla, hogy hol van, és hogy hogyan került Kisherendre.

Ugyanis szerencsés módon az azért kiderült, hogy a Szekszárdtól 15 kilométerre lévő Harc településen él – mondta Bátorfi Csaba, a Kiskassai Polgárőr Egyesület elnöke.

A Tolna megyei községbe csak reggel indult volna busz, ezért az egyesület tagjai úgy döntöttek, hazaviszik a férfit. Útközben a 112-es segélyhívón keresztül sikerült felvenniük a kapcsolatot a Tolna megyei Tevékenység Irányítói Központtal, amelynek ügyeletesei hálásan köszönték, hogy a baranyai szervezet korrekten, emberségesen járt el az ügyben.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában