bíróság

2021.08.23. 18:12

Kamionos házaspár vitája fordult véres horrorba Baranyában

Két húzós ügyet is tárgyalnak kedden a bíróságon. Ez egyik egy tavaly őszi balhéval foglalkozik, melyben a bíróság előkészítő ülést tart.

bama.hu (forrás: Pécsi Törvényszék)

A vádlott és a sértett házastársak, korábban mindketten kamionsofőrként dolgoztak külföldön. Később a férfi megromlott egészségi állapota miatt már nem tudott dolgozni, folyamatosan otthon tartózkodott, a neje ezalatt tovább dolgozott külföldön, de haza is látogatott. A vádlott rendszeresen és sok alkoholos italt fogyasztott, féltékeny volt a feleségére és ittas állapotban azt hangoztatta, hogy megöli, felgyújtja a házukat és magával is végez, többször közölte a sértettel, hogy válni akar és a sértett – a vádlott nagymértékű italozása miatt – szintén válni szeretett volna.

2020. november 13-án a nő külföldről, repülővel érkezett haza, ekkor a férje Budapesten fogadta, majd együtt utaztak haza Mohácsra.

Másnap délelőtt a sértett, a korábbi kapcsolatából származó fiával személygépkocsival ment el autót vásárolni, azonban a személygépkocsi elromlott, szerelőt kellett hívniuk, ezt a nő az urával telefonon közölte.

A feleség ezt követően rokonához, családi rendezvényre ment, onnan a kora esti órákban tért haza.

A vádlott férfi a neje telefonhívását követően ideges lett amiatt, hogy a személygépkocsijuk lerobbant. Ekkor, délután három után vásárolt fél liter vodkát, amit megivott, majd vett még egyszer ennyit, amit szintén elkezdett iszogatni. Este nyolc körül érkezett haza a sértett, akit az erősen ittas férfi felelősségre vont az elromlott gépkocsi miatt, illetve megfenyegette, hogy megöli, felgyújtja a házat és öngyilkosságot követ el és közölte, hogy válni akar, de amit ajándékba adott a feleségének, azt megtartja magának.

A sértett ekkor átment a közelben lakó fiához és annak élettársához, ahol arany ékszereit levette, közölte, hogy a férje megint részeg és fenyegetőzik, emiatt hagyja ott az ékszereit, majd hazament.

20 óra 30 perc körüli időpontban a sértett töltőre tette a szobájában a mobiltelefonját, amikor a vádlott egy 12 cm pengehosszúságú késsel belépett a szobába, ahol a sértett – mivel a vádlott ittassága miatt korábban nem emlékezett arra, hogy miket mondott – hangfelvételre kapcsolta a mobiltelefonját, így rögzítette a cselekmény során elhangzottakat.

A vádlott a féltékenysége miatt megöléssel fenyegette a sértettet azzal, hogy magával is végezni fog. A vádlott a sértett felé lépett és a sértett felső testét a nála lévő késsel négyszer megszúrta. A két hasi és két mellkasi szúrás elszenvedése során a sértett védekezett, a negyedik sérülését követően megragadta a vádlott kést tartó kezét, aki erre a bal csuklója felett a karján megharapta, ekkor a kés eltört.

A nő a történteket követően kiesett a szobából, átment a fiáékhoz és kérte, hogy értesítsék a rendőrséget. A vádlott ezalatt keresett egy kötelet, hogy öngyilkosságot kövessen el, de ezt megakadályozták.

A sértett nő a történtek során könnyebb sérüléseket szenvedett. Mind a négy szúrt sérülése, mélyebb szúrás esetén közvetlen életveszélyt vagy halál bekövetkezését is előidézhette volna.

A bíróság előkészítő ülést tart az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában