Kipattant a tűzkakas

2022.01.01. 13:18

Bőven akadt dolguk a baranyai tűzoltóknak

Naponta közel száz tűzoltó teljesít szolgálatot Baranya megyében, ez szilveszterkor sem volt másként, és hogy akadt dolguk bőven, azt a sajtóosztálytól tudjuk. Röviden: ajtónyitások, szén-monixid szivárgások, baleset, sárba ragadt taxi mentése.

Zs. J.

Forrás: Löffler Péter

Fotó: Löffler Péter

Pécsen egy gimnázium füstjelzője bejelzett péntek délután. Több tűzoltókocsit irányítottak az iskola épületéhez, szerencsére kiderült, téves volt a riasztás. Pár perc múlva a Csárda utcában egy családi házhoz mentek a lánglovagok, gázszivárgás miatt. A lakótérben és a kazánházban magas koncentrációban ki is mutatták a mérgező gáz jelenlétét. Egy felnőttet és két gyereket kórházba szállítottak szén-monoxid mérgezés gyanúja miatt.

Nagykozárban egy taxis akadt el a sárban. A kiérkező tűzoltók kézi erővel nem tudták kitolni a járművet, így a taxis autómentőt hívott. 

Tűzijátékkal kapcsolatban egy esetben érkezett bejelentés, ami tévesnek bizonyult. Azzal keresték meg a tűzoltókat, hogy egy ház tetején landolt a tűzijáték, füstölni kezdett a tető. Azonban kiderült, hogy nem tűzijáték esett a tetőre, hanem egy kéményfüst tévesztette meg a bejelentőket.

 

Információink szerint a pécsi Postavölgyből a mentősök kértek segítséget a tűzoltóktól, mivel egy túlsúlyos beteget nem tudtak kihozni a házból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában