Kattan a bilincs

2022.05.11. 09:50

Fegyházbüntetés várhat a csoportosan garázdálkodó fiatalokra

A Pécsi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat három fiatal felnőtt ellen, akik január 2-án hajnalban Pécsett bántalmaztak egy férfit, tőle kozmetikai terméket és tablettákat vettek el.

bama.hu (forrás: BMF)

Fotós: Shutterstock

A vádlott férfiak január 1. napján Pécsett, a belvárosban kábítószert vásároltak a sértettől. Az este folyamán szórakoztak, elfogyasztották a kábítószert, amiről kiderült, hogy rossz minőségű, gyenge volt, ezért elhatározták, hogy kárpótlásként megszerzik a sértettől a még nála levő kábítószert. 

A vádlottak január 2-án, hajnali öt órakor Pécsett véletlenül találkoztak a sértettel. Beszélgetni kezdtek vele és együtt elsétáltak a Szent István térig. Beszélgetésük során az egyik férfi hirtelen ököllel megütötte a sértettet, aki az ütéstől földre esett. A bántalmazásba a másik két vádlott is bekapcsolódott, egyikük megütötte, másikuk megrúgta az ekkor már földön fekvő férfit. Az egyik vádlott kivett a sértett zsebéből egy tablettákat tartalmazó zacskót, majd a vádlottak magukhoz vették a sértett zsebéből kiesett kozmetikai terméket is. A sértett férfi fel tudott állni a földről, ekkor őt az egyik vádlott még
megütötte és meglökte.

Ezután a sértett elszaladt.

A vádlottak a sértettnek 3.800 forint kárt okoztak. A bántalmazástól a sértett arca több helyen megsérült, ajka felrepedt, orrán hámhorzsolások keletkeztek, bal szemtájéka megzúzódott, az egyik metszőfoga eltörött.

A cselekmény csoportosan elkövetett rablás bűntettének megállapítására alkalmas, ami öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A Pécsi Járási Ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a letartóztatásban levő vádlottakat fegyházra és közügyektől eltiltásra ítélje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!