Kattant a bilincs

2022.06.08. 18:42

Hazai börtönben a pécsi drogbáró

Zs. J.

Fotó: police.hu

Negyedmilliárd forint kábítószer cserélt volna gazdát 2021-ben egy budapesti mélygarázsban, amit a rendőrök meghiúsítottak. A kereskedők egyik kocsiból a másikba pakolták, mikor a rendőrök rajtuk ütöttek. A drogüzlet vélhető vezetője, a pécsi drogbárónak is nevezett Grubacs Igor a helyszínről elmenekült. A rendőrök Baranya megye több pontján óriási razziát tartottak, hogy a férfit elfogják. A bejelentett lakcímén, a pécsi Munkácsy utcában is jártak a nyomozók, de nem sikerült a nyomára akadni. Később a szökése által használt kocsit megtalálták a magyar–horvát határ közelében. Sokan vélték, hogy Grubacs külföldre menekült. A rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene.  

Hónapokig bujkálhatott a férfi, mikor Montenegróban egy benzinkútnál az ottani rend­őrök rajtaütöttek, sajtóértesülések szerint lövések is eldördültek. Tavaly lapunk megtudta, hogy a magyar bűnözőt az akkori a Covid-szabályok miatt karanténba helyezték Monte­negróban, majd börtönbe került. A napokban az egyik bulvárlap tudta meg, hogy Grubacsot hazaszállították, és egy fővárosi börtönbe került. Próbáltuk elérni a védőjét, dr. Lichy Józsefet, de egy hosszabb bírósági ügy miatt a tegnapi nap nem sikerült beszélnünk vele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában