Halálos gázolás

2022.09.02. 12:01

Szomorú emléket idéz a tábla Újpetrén

Negyvenes sebességkorlátozást vezettek be Újpetrén, ahol májusban halálos gázolás történt.

Zs. J.

Újpetre községben a sebességkorlátozást a halálos kimenetelű közúti balesetet követően a település polgármestere kezdeményezte, közölte lapunkkal a Magyar Közút Nonprofit Kft. kommunikációs osztálya. Idén májusban a településen egy autó halálra gázolt egy bicikliző édesanyát és lányát, akik a boltból tartottak haza. Az édesanya a helyszínen életét vesztette, míg a gyermeket kórházba szállították, de olyan súlyos, életveszélyes sérülései voltak, hogy az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

– A baleset és a sebesség megválasztása között ugyan nem volt összefüggés, de megelőzési céllal a község központi részén, ahol óvoda, iskola és bolt is található, társaságunk 40 kilométer/órás sebességkorlátozást vezetett be

 – közölte a Magyar Közút Nonprofit Kft. 

A korlátozás csak 6:00–9:00 és 15:00–17:00 óra között van érvényben, amikor fokozottan kell számolni a gyalogosok, és ezen belül a gyermekek közút környezetében történő megjelenésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában