Védelem az áldozatoknak

2022.11.26. 12:45

Öt megyén át haladt át a bűnmegelőzési staféta

Zs. J.

Véget ért az öt megyét, köztük Baranyát, érintő bűnmegelőzési programsorozat, amely szakmai konferenciával zárult Kaposváron.

Az öt megyét érintő bűnmegelőzési projekt fő gondolata, hogy az összefogás erejét, a prevenció fontosságát hangsúlyozva két hónapon keresztül olyan bűnmegelőzési aktivitást produkáljon, amely játékos és szórakoztató módon mozgatja meg öt megye lakosságát.
A programsorozat a Csongrád-Csanád-, a Bács-Kiskun-, a Baranya-, a Tolna- és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság részvételével, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóságának koordinálásával, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szakmai támogatásával szeptember 20-án vette kezdetét. A projektben - a megyék sajátosságait figyelembe véve - minden területi egység egy-egy kiemelt téma köré szervezte saját programjait.

A projektben a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az áldozatvédelem kiemelt szerepére fókuszált. A valamennyi korosztályt megszólító programok között bűnügyi és vagyonvédelmi vetélkedő, színházi performansz, Police Café és Kamera Turné programok is volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában