Oda kell figyelni!

2022.11.03. 12:45

Sok baleset történt a ködös időben

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek főbb okai a gyorshajtás, a szabálytalan kanyarodás, a szabálytalan úttestre lépés és a nem megfelelő követési távolság tartása voltak.

Zs. J.

Forrás: police.hu

Baranya megye közútjain október 24-e és 30-a között összesen 65 baleset történt, amelyből 10 személyi sérüléssel járt, 55 pedig anyagi káros volt. A balesetek során kilencen könnyebben, egy személy pedig súlyosan sérült. Az elmúlt héten a sérüléses balesetek főbb okai a gyorshajtás, a szabálytalan kanyarodás, a szabálytalan úttestre lépés és a nem megfelelő követési távolság tartása voltak.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a ködben történő közlekedés nagyobb odafigyelést igényel. Az egyik legfontosabb, hogy ködös útszakaszokon csökkentsék a járművük sebességét, valamint tartsanak a szokásosnál nagyobb követési távolságot, és lehetőleg tartózkodjanak az előzéstől. A köd különösen a lakott területen kívüli útszakaszokon lehet veszélyes, ahol a páraréteg olykor átláthatatlan, a járművezető nem tudhatja, milyen akadályok jelennek meg előtte, és a közvilágítás sem segíti a haladást.

Forrás: police.hu

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság – a közlekedésbiztonsági helyzet javítása céljából – illetékességi területén továbbra is kiemelten ellenőrzi a közlekedési szabályok betartását.

Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában