Lehet jelentkezni

2022.12.18. 13:31

Folyamatosan toborozzák a határvadászokat a megyében

Az elmúlt héten megyeszerte összesen tizenkilenc helyszínen népszerűsítették a szerződéses határvadász-képzést a rendőrök.

Zs. J.

Fotó: Für Henrik

A rendőrök tájékoztatást adtak a határvadász-képzés jelentkezésének feltételeiről, a felvételi eljárásáról és a leendő szolgálati feladatokról. Az érdeklődők részére szórólapokat osztottak, segítséget nyújtottak a jelentkezési nyomtatványok kitöltéséhez.

A szerződéses határvadász az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat ellátó új állománycsoport, amely az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv személyi állományát erősíti meg.

A határőrizeti rendszer első vonalában járőrszolgálatot hajt végre, az államhatáron történő illegális belépési kísérleteket akadályozza meg, továbbá az illegálisan belépett személyeket feltartóztatja és az ideiglenes biztonsági határzár túloldalára kíséri.

Szerződéses határvadászként a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezred személyi állományába kerül, ahol feladatait a Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg  megyei rendőr-főkapitányság határrendészeti kirendeltségének illetékességi területén, tisztesi rendfokozattal lát el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában