Nem pihennek a csempészek

2022.12.20. 15:24

Jó volt a pécsi nyomozók tippje

Két esetben is a pécsi nyomozók jelzése alapján fogtak el migránsokat.

Zs. J.

Fotó: Ringo Chiu

Sopronkövesd közigazgatási területén, a Franciska majorban december 19-én délelőtt a járőrök megállítottak egy autót, mivel a pécsi nyomozóktól olyan jelzést kaptak, hogy az autóban migránsok lehetnek. A tipp jónak bizonyult, hat magát indiai és egy magát iráni állampolgárságúnak valló férfit találtak a járműben. Az autót, mint a rendőrség közölte, egy román férfi vezette.

Pár órával később, újra a pécsi nyomozók tippje alapján állítottak meg egy személygépkocsit a Pest megyei rendőrök Üllő község közelében. A grúz férfi járművében egy magát török és négy magát afgán állampolgárnak valló férfi tartózkodott.
Mindkét esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában