Újabb unokázós csalók a vádlottak padján

2023.01.05. 13:36

Hárommillió forintot csaltak ki egy idős pécsváradi nőtől

A Komlói Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi és egy nő ellen, akik közel 3 millió forintot csaltak ki egy idős pécsváradi nőtől. 

Zs. J.

Fotó: Csapó Balázs

Az idős, Pécsváradon élő nő 2020 júliusában vezetékes telefonszámán angol hívószámról hívta fel egy ismeretlen személy. A hívó fél, a nő fiának adta ki magát és azt állította, hogy autóbalesetet okozott és ezzel kapcsolatban sürgősen pénzre lenne szüksége. Azt kérte az idős hölgytől, hogy szedje össze otthon tartott készpénzét és adja át az érte küldött személynek, „Tóth Tamásnak”. A telefonáló elkövetők az Egyesült Királyságból telefonon tartották a kapcsolatot a vádlott férfival, aki vállalta, hogy a kicsalt pénzt 30 százalék jutalékért átveszi az idős hölgytől.

A férfi és barátnője – a másik vádlott– a telefonos utasításoknak megfelelően gépkocsival a nő házához mentek. A férfi a sértettnek Tóth Tamásként mutatkozott be és közölte vele, hogy fia küldte a pénzért. Az idős hölgy közel 3 millió forintot adott át a vádlottnak. A vádlottak ezután Budapestre indultak gépkocsival. Telefonon azt az utasítást kapták, hogy a pénzt két részletben továbbítsák az Egyesült Királyságba, egyik utalást a férfi, másikat a nő intézze. Az utasításnak megfelelően mindketten 1-1 millió forintot utaltak át nemzetközi készpénz-átutalási megbízással az Egyesült Királyságba. A férfi közreműködése fejében az utalásokat követően fennmaradó 900 ezer forintot tarthatta meg.

Az Angliából telefonáló elkövetők személye az eljárás során ismeretlen maradt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában