Megoldották az öt éve történt gyilkosságot

2023.01.02. 18:44

Volt olyan bűnügy tavaly, amelynek felderítése után maguk a rendőrök is meglepődhettek

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

Számos bűnügyet göngyölítetek fel a rendőrök az elmúlt évben. Az egyik legnagyobb fogásuk a pécsi Komlói úti bank kirablójának elfogása volt, ami nemcsak a közvéleményt, hanem valószínűleg a rendőröket is meglepte. Kiderült ugyanis, hogy a bankfiókot egy rendőrségen dolgozó férfi rabolta ki. Mint megírtuk, egy férfi 2020. május 12-én egy maroklőfegyverrel, vagy annak látszó tárggyal, belépett abba a pécsi bankfiókba, amit egy fél évvel korábban már kiraboltak. A rabló az alkalmazottakat arra kényszerítette, hogy a kasszában lévő pénzt adják át. Az elkövető több mint 5,7 millió forinttal távozott. A rendőrség egymillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek, de az ügyben előrelépés nem történt. Telt-múlt az idő, majd 2022 áprilisában a Lánc utca közelében egy férfit letepertek a földre a rendőrök és megbilincseltek. Később kiderült, a bankrablót fogták el. Úgy tudjuk, a rendőrségen dolgozó férfi lebukásához egy hiba vezetett. Belépett a rendőrségi Robot­zsaru nyilvántartási rendszerbe, és rákeresett a rablás miatt indult eljárás ügyiratára, amelyből iratokat töltött le.

A rendőrségnek tavaly sikerült felgöngyölíteni egy öt éve elkövetett gyilkosságot. Eltűntként keresték a bostai férfit, akiről kiderült, hogy gyilkosság áldozata lett. Gyilkosa F. Attila volt, aki a férfit nyakon szúrta, több éven át a szerelőaknában rejtette a holttestet, majd mikor elköltözött, egy fekete zsákban vitte új lakóhelyére.

December végére sikerült egy másfél évig tartó nyomozást is felgöngyölíteniük a nyomozóknak, ahol a dílerek és a fogyasztók közötti bűnös láncolatnak különböző szintjei voltak. Az egyik élén Cs. László állt, ő biztosította a dílereknek az amfetamint és a kokaint. Míg a másik oldal központi emberei O. Károly és K. György voltak. A velük kapcsolatban álló értékesítők tőlük a marihuánát és az extasyt szerezték be. Alsóbb szinteken álló kábítószer-kereskedők további dílereknek, illetve saját fogyasztóiknak adták tovább a drogot. A rendőrök a rajtaütéseknek köszönhetően összesen mintegy 15 ezer adag kábítószert vontak ki a forgalomból, melynek feketepiaci értéke közel 65 millió forint. Az ügynek összesen 31 gyanúsítottja van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában