Tájékoztatás és tanácsadás

2023.02.23. 13:36

Az Áldozatok Napjára emlékeztek a rendőrkapitányságok

Február 22-e az Áldozatok Napja, amelyről Baranyában idén is megemlékeztek.

Zs. J.

Illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

Az Európai Tanács kezdeményezésére a bűncselekmények áldozatainak chartáját 1990. február 22-én tettek közzé. Magyarországon 1993 óta ezen a napon emlékeznek meg az áldozatokról, 2005-től pedig a bűncselekmények áldozatainak segítéséről és az állami kárenyhítésről törvény is rendelkezik.

Baranyában idén is minden rendőrkapitányság megemlékezett az áldozatokról. Szigetváron a Magyar Vöröskereszttel közösen véradást szerveztek, amelyen nagy számban vettek részt az együttműködő partnerek. Komlón Police Cafét és előadást szerveztek, Mohácson kitelepüléssel várták a helyieket, míg Siklóson előadást tartottak az áldozatvédelmi és a bűnmegelőzési szakemberek.

A Pécsi Rendőrkapitányság épületében a megyei áldozatvédelmi referens és a kapitányság áldozatvédelmi, továbbá megelőzési szakemberei a Pécsi Áldozatsegítő Központtal közösen adtak tájékoztatást a kapitányságra érkezett sértetteknek és érdeklődőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában