Uszadékfa okozhatta a bajt

2023.02.01. 08:35

Frissítve: halálos horgászbaleset a Dunán

A Mohácsi Újság.hu értesülései szerint halálos baleset szenvedett egy mohácsi horgász a Dunán.

M. B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Fotó: Török János

Úgy tudjuk, a férfi csónakja egy uszadékfának ütközött, járműve irányíthatatlanná vált, ő maga pedig kirepült a csónakból.

Az életét nem sikerült megmenteni. A tragédiával kapcsolatban kerestük a rendőrséget, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Frissítve 12:35

Úgy tudjuk, vízi rendőrség járművei mellett helikopterrel is keresték, de egyelőre nem sikerült a nyomára akadni. A horvát és szerb hatóság szintén keresik a folyó határon túli szakaszán.

Frissítve 19:00

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Mohácsi Újság.hu érdeklődésére az alábbiakat közölte:

„Január 30-án a reggeli órákban állampolgári bejelentés érkezett a BRFK DVRK Mohácsi Vízirendészeti Rendőrőrsre, miszerint a Duna 1443,5 folyamkilométernél a bal partban (Mohács külterület) egy sérült motoros csónakot találtak a parton. Bejelentés szerint valószínűleg vizibaleset történhetett.

Névtábla alapján, a jármű tulajdonosa megállapításra került, akinek hozzátartozója nyilatkozott, hogy férje a reggeli órákban saját motoros csónakjukkal Mohácsi kikötőhelyükről horgászni indult a Dunára.

Mivel a jármű tulajdonosa szokott helyén parkolt autójával és telefonján nem volt elérhető, a kutatása több egységgel, azonnal megkezdődött mind a vízen, mind pedig a parti területen.

Társszervek drónnal, helikopterrel, az OKF hajójával és kutyás kutatóegységgel is részt vettek a keresésben, de ezek sem vezettek eredményre.

A Mohácsi Rendőrkapitányság eltűnés miatt kiadta a személy körözését, a Vízirendészeti Rendőrkapitányság intézkedett a jármű szemléjéről, biztonságba helyezéséről és víziközlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt büntető eljárást indított, melynek keretében tovább kutatják a jármű vezetőjét, az eltűnt személyt és vizsgálják a baleset bekövetkezésének körülményeit.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság a személy keresését jelenleg is folytatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!